De proto-festival typetjes

thursday 8 june 2017

Ieder festival heeft wel iets wat het bijzonder maakt. Die vette line-up, dat bijzondere decor of die ene te gekke locatie. Maar één ding heeft ieder festival gemeen: de standaard types die je op ieder festival weer tegenkomt. Van het meisje in dat veel te korte rokje tot de kletsmajoor die niks van het hele festival meekrijgt. Wie herken jij in deze typeringen?

1. De Eendagshippie
Je kent ze wel. Van die meiden die denken, dat ieder festival een kopie is van het Amerikaanse Coachella. Deze wannabe-festivalgangers trekken alles uit de kast om dat ene onvergetelijke festivaloutfitje tevoorschijn te toveren. Spijkerbroekje, cowboylaarsjes, croptopje, bandje/bloemenkrans/veren in het haar, hoed op je hoofd en vooral zo’n rond brilletje op je kop. En het leuke is.. Het staat ze nog ook. You go girls!!

2. De Verloren Vriend
Daar hebben we er weer een. Alleen in de massa, mobiel in de hand, zwetend om zich heen kijkend. Typisch gevalletje ‘ik ben mijn vrienden kwijt’. Je hoort hem/haar denken: ‘we hadden toch echt op deze plek afgesproken’. Tip van ons: doe gewoon lekker je ding. Ook zonder vrienden kan jij een heerlijke dag beleven. Genoeg gezellige mede-‘Blendfestivallers’ die wel een dansje met jou willen wagen. En aan het einde van de dag kom je je crew vanzelf weer tegen.

3. De Festivallende Veteraan
Sommige mensen verleren het nooit. Heerlijk dansen in de buitenlucht met een drankje in de hand, terwijl al hun leeftijdsgenoten aan het bridgen zijn in het buurthuis. Why not? Age doesn’t matter. Dit type hoef je niks uit te leggen over een goed festival. Zij gingen al naar festivals voordat jij het woord festival überhaupt kon uitspreken. Bij Blendfest is iedereen welkom. En vaak is dit zelfs het mooiste figuur om tegen het lijf te lopen tijdens een festival.    

4. De Anabolen-Arie
Armani-zonnebril. Check. Duimpje omhoog op de foto. Check. Ontbloot bovenlichaam en het shirt semi-nonchalant in de broek gestopt. Check. Ja hoor, je hebt hem gespot. De Anabolen-Arie. Toch zijn deze patsers wel ergens goed voor. Heb je geen goed zicht op het podium? Dit grote lichaam is meer dan geschikt om jou op de schouders te nemen.

5. De gillende groupie
Ja mensen, ze bestaan nog. De festivalgangers die enkel en alleen voor de artiesten op een festival afkomen. Megafans die nog vóór de start van het festival al voor de deur staan, vanaf seconde één bij het podium te vinden zijn en na afloop wachten bij uitgang om een glimp op te vangen van hun enige echte idool. Van die types die het hele festival gillend voor het podium staan. Ach, wat is er eigenlijk ook mis mee.

6. De Toilet-BFF
Voor al mijn toiletvriendinnen die ik ooit op een festival ben tegengekomen.. I LOVE YOU. Van die meiden die ‘even’ naar de o zo geliefde dixie gaan en drie uur later terugkomen.. Op de een of andere manier voelen dixie-gangers zich altijd tot elkaar aangetrokken en ontstaat er vaak een gesprek, dat je later niet meer terug kunt vertellen. Zeuren over die te dronken vriendin of samen wegzwijmelen bij die te knappe DJ. Voor je het weet zijn jullie dixie-BFF’s voor het leven. Dus wil je je netwerk een beetje uitbreiden? Het toilet is de place to be…